Wandelnetwerk Echt-Susteren
Made with MAGIX by Mat Maessen

114. Wandelen in Echt

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 6, 10 en 15 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de parkeerplaats de Doort in Echt. De parkeerplaats de Doort ligt tussen Echt en Dieteren op de hoek Doorderweg en Bosstraat. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 21 aan de Doorderweg. Dit is ongeveer 100 meter noordwaarts vanaf de parkeerplaats. De beek Middelsgraaf gaat hier onder de Doorderweg door. Er is geen horeca bij start en finish. Veel wandelplezier.
Home Print Wandelroutes

Startplaats Echt Parkeerplaats De Doort

© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Wandelroute vanuit Echt van 6 kilometer

Korte beschrijving wandelroute 11405 Echt
De wandelroute start bij de parkeerplaats de Doort op de hoek van de Doorderweg en de Bosstraat. U loopt over het fietspad langs de Doorderweg naar wandelknooppunt 21 ongeveer 100 meter noordwaarts van de parkeerplaats. Hier staat ook een oude grenssteen van het hertogdom Gelre en Gulick. U steekt de Doorderweg over en wandelt langs de Middelsgraaf in de richting van wandelknooppunt 56. U loopt door natuurgebied de Doort. Na de Leimkoelen (plassen welke zijn ontstaan ten gevolge van de kleiwinning door de Echter dakpannenfabriek De Valk) komt de Nieuwe Graaf uit in de Middelsgraaf. U blijft de Middelsgraaf volgen. De voormalige spoorbrug die U passeert is van de oude stoomtrambaan Roermond – Maaseik. Daarna wandelt U door het gehucht Ophoven. Verderop volgt U de Hammerweg, een mooie veldweg, tot in Gebroek. Vervolgens loopt U over de Doorder Veldweg. U komt weer in natuurgebied Doort en wandelt langs de Middelsgraaf terug naar het startpunt van de wandelroute. Geen horeca tijdens deze route. (GROENE ROUTE 25% verhard – 75% onverhard)
Parkeerplaats 21  56  54 92  93  99 97 20 21 parkeerplaats (lengte 5,7 km)
Naar plattegrond Korte beschrijving wandelroute 11410 Echt

Wandelroute vanuit Echt van 10 kilometer

De wandelroute start bij de parkeerplaats de Doort op de hoek van de Doorderweg en de Bosstraat. U loopt over het fietspad langs de Doorderweg naar wandelknooppunt 21 ongeveer 100 meter noordwaarts van de parkeerplaats. Hier staat ook een oude grenssteen van het hertogdom Gelre en Gulick. U steekt de Doorderweg over en wandelt langs de Middelsgraaf in de richting van wandelknooppunt 56. U loopt door natuurgebied de Doort. Na de Leimkoelen (plassen welke zijn ontstaan ten gevolge van de kleiwinning door de Echter dakpannenfabriek De Valk) komt de Nieuwe Graaf uit in de Middelsgraaf. U blijft de Middelsgraaf volgen. De voormalige spoorbrug die U passeert is van de oude stoomtrambaan Roermond – Maaseik. Daarna loopt U door het gehucht Ophoven. Over de Oude Molenbeekweg wandelt U naar Echt. Aan de Asterbergerweg passeert U de oude fabrieksgebouwen van De Valk. Daarna passeert U de Sint-Rochuskapel. Via de Wijnstraat loopt U naar de Plats, een groot plein in het centrum van Echt. De Sint-Landricuskerk torent hoog boven het marktplein uit. Aan de Plats ligt het voormalige gemeentehuis. Het herbergt nu de VVV en het Museum van de Vrouw. U wandelt daarna terug door de Wijnstraat in de richting van wandelknooppunt 77. Daar gaat U linksaf en loopt langs de Echter Molenbeek. U wandelt de bebouwde kom van Echt uit en blijft de Echter Molenbeek volgen. Daarna loopt U weer door het gehucht Ophoven en volgt de Hammerweg, een mooie veldweg, tot in Gebroek. Vervolgens wandelt U over de Doorder Veldweg. U komt weer in natuurgebied Doort en loopt langs de Middelsgraaf terug naar het startpunt van de wandelroute. Horeca alleen na ongeveer 4 kilometer in centrum Echt. (GROENE ROUTE 30% verhard – 70% onverhard)
Parkeerplaats 21  56  54  53 67  76  77  78 77 82 81  53  54  92  93   99  97 20 21  parkeerplaats (lengte 10,3 km)  
Naar plattegrond

Wandelroute vanuit Echt van 15 kilometer

De wandelroute start bij de parkeerplaats de Doort op de hoek van de Doorderweg en de Bosstraat. U loopt over het fietspad langs de Doorderweg naar wandelknooppunt 21 ongeveer 100 meter noordwaarts van de parkeerplaats. Hier staat ook een oude grenssteen van het hertogdom Gelre en Gulick. U steekt de Doorderweg over en wandelt langs de Middelsgraaf in de richting van wandelknooppunt 56. U loopt door natuurgebied de Doort. Na de Leimkoelen (plassen welke zijn ontstaan ten gevolge van de kleiwinning door de Echter dakpannenfabriek De Valk) komt de Nieuwe Graaf uit in de Middelsgraaf. U blijft de Middelsgraaf volgen. De voormalige spoorbrug die U passeert is van de oude stoomtrambaan Roermond – Maaseik. Daarna loopt U door het gehucht Ophoven. Over de Oude Molenbeekweg wandelt U naar Echt. Aan de Asterbergerweg passeert U de oude fabrieksgebouwen van De Valk. Daarna passeert U de Sint-Rochuskapel. Via de Wijnstraat loopt U naar de Plats, een groot plein in het centrum van Echt. De Sint-Landricuskerk torent hoog boven het marktplein uit. Aan de Plats ligt het voormalige gemeentehuis. Het herbergt nu de VVV en het Museum van de Vrouw. Daarna loopt U door de Bovenstestraat in de richting van wandelknooppunt 83. Aan deze winkelstraat ligt het oude postkantoor en het Karmelietessenklooster. Aan het eind gaat U linksaf en volgt U de Peijerstraat richting Pey-Echt. Na het spoor gaat U vlak voor de vier wegkappelletjes aan de Bosstraat rechtsaf. Bij wandelknooppunt 22 steekt U weer het spoor over en wandelt verder door buurtschap Gebroek. U passeert er de Sint Annakapel en wandelt terug naar Echt. Via de Bovenste Eind en Bovenstestraat komt U terug op de Plats. U wandelt daarna terug door de Wijnstraat in de richting van wandelknooppunt 77. Daar gaat U linksaf en loopt langs de Echter Molenbeek. U wandelt de bebouwde kom van Echt uit en blijft de Echter Molenbeek volgen. Daarna loopt U weer door het gehucht Ophoven en volgt de Hammerweg, een mooie veldweg, tot in Gebroek. Vervolgens wandelt U over de Doorder Veldweg. U komt weer in natuurgebied Doort en loopt langs de Middelsgraaf terug naar het startpunt van de wandelroute. Horeca na ongeveer 4 en 8 kilometer in centrum Echt. (50% verhard – 50% onverhard)
Parkeerplaats 21  56  54  53 67  76  77  78 83 85 88  90  95  22  23 94  87  86  84  83 78 77 82 81  53  54  92  93  99  97 20 21   parkeerplaats (lengte 14,6 km)  
Naar plattegrond Bijzonderheden wandelroutes 114 Echt
Bij nat weer zijn de laarzenpaden drassig. Ook sommige onverharde paden kunnen drassig zijn.
start wandelroute
Er is geen horeca bij Parkeerplaats de Doort in Echt.
Korte beschrijving wandelroute 11415 Echt
Wandelroutes in Limburg
Site Navigation
© Lorem ipsum dolor sit Nulla in mollit pariatur in, est ut dolor eu eiusmod lorem

114. Wandelen in Echt

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 6, 10 en 15 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats de parkeerplaats de Doort in Echt. De parkeerplaats de Doort ligt tussen Echt en Dieteren op de hoek Doorderweg en Bosstraat. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 21 aan de Doorderweg. Dit is ongeveer 100 meter noordwaarts vanaf de parkeerplaats. De beek Middelsgraaf gaat hier onder de Doorderweg door. Er is geen horeca bij start en finish. Veel wandelplezier.
MyWebsite.com

Dolore fugiat in nostrud

Ea ut aliqua quis dolore ea, commodo ad, labore quis excepteur. In dolore nulla fugiat velit esse lorem ipsum, magna eu tempor. Dolor lorem aute, lorem nostrud ullamco voluptate in sunt aliquip in in dolor, voluptate non ullamco occaecat nulla esse. Sed sunt dolor. Aliqua aliquip lorem dolore quis, irure et ea laboris in esse ut, consectetur cupidatat lorem tempor. Commodo voluptate esse commodo mollit. Exercitation veniam ipsum aliquip quis dolore eiusmod. Eu velit, irure in anim veniam magna sunt.

Tempor proident laboris non

Nulla voluptate velit, in nostrud ut magna eiusmod, culpa ut labore duis aliqua nostrud lorem eiusmod magna ut. Ut cupidatat, fugiat elit adipisicing id aliquip proident est ullamco, in aliqua ullamco cillum minim nostrud, ea pariatur. Aute exercitation culpa dolore excepteur irure cillum tempor adipisicing. Dolor veniam do
Naar website Naar website

Sit lorem, sed est commodo

In dolore sed excepteur nostrud tempor in nisi commodo fugiat do in dolor commodo sint? Ut, culpa excepteur consequat fugiat, non laboris quis consequat ipsum ex nisi ad. Mollit nisi quis ad laboris cillum excepteur minim. Amet in quis enim irure adipisicing velit in ullamco aliqua labore. Excepteur fugiat anim in nostrud ut. Id aliquip in labore, ullamco laboris consectetur dolore magna
Meer info

Voluptate ea culpa eiusmod lorem

In aute in lorem dolore aliquip dolore voluptate magna. Aliqua non cupidatat irure quis ut in velit pariatur sunt mollit enim esse sunt. Nulla qui aute veniam enim in in nulla esse adipisicing occaecat ex aliquip tempor deserunt do. Nulla culpa, consectetur cupidatat, culpa aliqua reprehenderit veniam tempor laboris, dolor fugiat incididunt est incididunt cupidatat mini  
Meer info